CORT_0350 ABAU/2016-2017/CD09/xuño/23
Ano de redacción 2017
Curso 2º de Bacharelato
Comisión Delegada 09
Convocatoria de exame Xuño
Xénero Argumentativo
Materia Lingua e literatura galegas
Tema A gastronomía
Número de palabras 224
Número de lemas 122
Densidade léxica 54
Número de enunciados 6
Media de palabras por enunciado 37.33
Número de palabras do enunciado máis longo 55
Número de palabras do enunciado máis curto 16
Número de parágrafos 3
Media de enunciados por parágrafo 2
Opcións de visualización
Texto: Transcrición completa Versión final estudante Estándar ortográfico Estándar morfolóxico Estándar léxico Estándar gramatical Estándar semántico Estándar discursivo
Mostrar: Cores Aliñación <pb> <lb>
Anotación: Lema estándar Lema orixinal Clase de palabra (estándar) Clase de palabra (orixinal) Tipo de desviación do estándar Fonte da forma non estándar Corrección derivada Conector
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Non é un segredo para ninguén dicir que a gastronomía
xunto coa cociña en xeral gañaron gran popularidade ,
pero para analizar as causas debemos preguntarnos : que
é o que comemos ? ou por qué estamos a pagar ?
Non é o mesmo acudir ao teu mesón de confianza ,
aquel con menú do día no que cando saes á de ser
a rolos , que sentarse nunha terraza en sillóns masaxeadores
mentres tráenche comida á carta , escrita nun idioma que descoñeces
pero que pides igual porque está en francés , e é caro , debe
estar bo . Neste último caso , quitando os luxos do lugar ,
pódese afirmar que ademáis de pagar pola comida , gastas
na calidade e imaxe no plato , así como a súa preparación ,
mentres que en lugares máis austeiros ou humildes , gástase
só en comida e preparación .
Con todo , a gastronomía dun país e f orma parte da súa
cultura e é moi importante preservala . Así , coa chegada da
era das comunicacións , a transmisión de información dunha
cultura a outra fíxose máis doada , dándose a coñecer gastronomía
de todo recuncho no mundo , e facéndoa así moito máis popular .
Así , coa súa
Deste xeito , coa súa popularización chegou a difusión de contenido
audiovisual con respecto á cociña , desde programas televisivos ata fotografías
ou arte , sen embargo o fin segue a ser o mesmo , pagues máis ou menos
e sea máis ou menos artístico : terminar coméndoo .
Lenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Descargar vista actual como txt