GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0377

ABAU/2016-2017/CD10/xuño/08

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada10
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras210
Número de lemas114
Densidade léxica54
Número de enunciados7
Media de palabras por enunciado30
Número de palabras do enunciado máis longo44
Número de palabras do enunciado máis curto18
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo2.33

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Non coñezo demasiado o mundo da gastronomía, pero penso que a popularidade que acadou non é nin moito menos unha simple moda pasaxeira. Grazas ás novas tecnoloxías, aos medios de comunicación e á posibilidade de obter todo tipo de alimentos na nosa sociedade, a gastronomía comezou a salientar entre os temas de interese público. Na actualidade, podemos ver na televisión moitos concursos de cociña como Masterchef, nos que os seus participantes compiten por facer o mellor prato, analizado e catado por un ou máis xuíces que darán o seu veredicto sobre estes. Todo hai que dicilo, programas coma este adoitan ter bastante audiencia, e non se trata dunha mera casualidade.

Como dixen anteriormente, os medios promocionan a gastronomía, e outras maneiras de facelo tamén son a creación de ciclos de Hostelería e Cociña, para que as persoas e sobre todo os rapaces máis novos se interesen polo mundo da gastronomía e se integren nel. Este dato coñézoo mellor grazas a que precisamente no meu instituto, o IES Fraga do Eume, existe un sector dedicado a estes ciclos.

Polo tanto, penso que a popularización deste fenómeno débese sobre todo á influencia das innovacións da época actual, que permiten difundir e dar a coñecer calquer tema que poida ser de interese público.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt