GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0281

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/01

Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A nova sociedade na que estamos a vivir está experimentando numerosos avances e cambios que na nosa tradición eran totalmente impensables. Un exemplo desta nova deforma de vida é a gran importancia que cobrou a gastronomía e a cociña nos últimos anos, adquirindo gran popularidade de entre a gran maioría da poboación.

O fenómeno de gastronomía popularidade da gastronomía actualmente débese ao cambio de mentalidade que a sociedade moderna experimentou nas últimas décadas. A gastronomía está a seguir o moesmo camiño que por exemplo a tecnoloxia, e a cal tamén foi debida ao avance da poboación.

Tradicionalmente, a comida era algo que non se valoraba. Dábase á mesma o seu uso propio, o de a alimentación. Pero, co paso do tempo, a cociña estase a presentar como un ámbito importante implantadao na sociedade moderna actual do século XXI.

Pouco a pouco, a xente foi concebiundo a gastronomía como algo asociado ao carácter poder adquisitivo ou ao prestixio de cada persoa, por iso, a popularidade deste fenómeno pode ser entendida por moitos como unha simple mostra de poder ou de dominación. Así, é discutible se se trata dun fenómeno econcebido como unha moda pasaxeira ou como un cambio cultural máis duradeiro.

Pois ben, a resposta a esta pregunta é a mentalidade que cada persoa adopta fronte a éel. Uns entenderán a cociña como unha simple moda e outros, en polo contrario, optarán pola idea de que se trata máis dun ámbito resultado dos avances da sociedade e que polo conseguinte consolidarase na sociedad por un longo período de tempo.

É indiscutible que este fenómeno da gastronomía foi cousa dunha moda nova establecida na civilización. Porén, tamén caracteriízase por seren un avance de carácter cultural implantado na nosa nova mentalidade e que seguramente adquirirá un uso duradeiro.

A popularidade da gastronomía trouxo consigo unha nova profesión: o gastrónomo. Esto indica que non se trata dunha moda pasaxeira que utilizase para reflectir o nivel social das persoas, senon que tamén supón a consolidación dun novo ámbito resultado do avance cultural da poboación.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra