Actualmente a gastronomía e a cociña son unha auténtica moda.
Os cociñeiros inte tentan innovar con produtos extranxeiros que o público descoñece,
combinar distintos sabores exóticos no plato e poñerlle un título ao plato
suxerente. Por que? Está claro que para atraer aos consumidores,. os cales
se ven atraídos A única causa desta e atracción é que é algo descoñecedor
e porque "está de moda". Esta tendencia acostuma ir acompañada dunha restaurante
con moitos detalles, minimalista, moi coidado na súa decoración... tamén para sorprender e incentivar todavía
máis ese desexo de probar algo distinto ao tradicional. O cer
O certo da moda descrita anteriormente é son os beneficios que reciben os cociñeiros,
xa que con tanta exquisitez o plato queda bastante vacío; eso sí, están adornados
de forma moi coidadosa, con follas dunha herba pouco común consumidas en Amér das "Indias"
unha salsa exótica xaponesa... É dicir, moita palabrería posta e, porén,
a cantidade de comida é escasa, polo que hai que consumir un mínimo de
cinco platos para satisfacer as nosas necesidades básicas,. Para quedarse cheo xa
Ademais, debido a importación deses alimentos diferentes aos acostumados,
o prezo é superior. Polo tanto, para comer ata quedarse cheo non vai
en condicións non é recomendable visitar un destes restaurantes a no ser que
se esté disposto a gastar unha gran cantidade de cartos.
Creo que isto é unha moda que seguirá na nosa épo e perdurará,
debido a que tamén existe un certo "prestixio" e "nivel" ligados ao este
concepto de comida vangardista. Pero que convivirá Tamén, ao incorporarmos
das hamburguesas, ou produtos prefabricados ou de a comida rápida dubidaríase
da súa existencia no futuro, pero o certo é que os humanos temos a necesidade
de incor de innovar e combinar novos produtos cos tradicionais, xa que senón,
"aburrí" "aborrecen".
Neste terreo estase pensando ademais na incorporación dunha carne sintética, apta
para os vexetarianos. Esta moda tamén chegará para quedarse?