GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0473

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/08

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade, un a gastronomía e a cociña pouco a pouco foi gañando pouco a pouco unha maior prestixio, xa que moitos xóvenes cada vez están máis interesados nestos temas.

Hoxe en día, a gastronomía e a cociña conta con grandes avances para a súa realización, en moitas universidades lévanse a cabo moitos cursos e graos nesta deste ámbito.

A gastronomía é algo moi importante para o desenvolvemento dunha cultura, xa que moitas persoas identifican a comida coa cultura. Moitas cidades e vilas galegas teñen fama principalmente grazas a comida, como pode ser o caso de Lalín, moi coñecida polo seu cocido ou O Carballiño que destaca polo seu polbo a feira.

Da arrepio pensar, que estae afán que a xente ten pola cociña e a gastronomía sexa unha moda pasaxeira, xa que debería ser un bo arma para poder darnos a coñecer e para que a xente o poida disfrutar .

Como xa deberiamos saber, a gastronomía debe ser un elemento cultural que nos axude a manter viva a nosa esencia como galegos que somos.

Por último, quería falar e dar a miña opinión sobre o tema xa que penso que a gastronomía e a cociña, arestora é un punto moi importante dentro da nosa sociedade tanto ao nivel da nosa comunidade autónoma coma a nivel nacional. Sería unha mágoa, perder algo tan importante para nós, xa que tamén cabe destacar que nos días de hoxe tamén hai un gran interese pola comida rápida ou a comida basura, xa que vivimos levamos nu un ritmo de vida moi rápido e non temos tempo a cociñar por eso se poñen de moda os restaurantes de comida rápida. Por eso, debemos manter esta a gastronomía e a cociña.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt