GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0026

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/01

Comisión Delegada02
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade onde apenas existen barreiras entre países debido ao rápido desenvolvemento da tecnoloxía e dos medios de comunicación podese coñecer a cultura gastronóomiíca dun país a golpe de click ou mesmo traer esa gastronomía ao propio país abrindo un restaurante especializado nese tipo de comida, isto fai que a súa popularidade aumente.

Esta expansión da cultura mundial é debida as ganas de coñecemento e de provar cousas novas sen saír da propia cidade. Pode parecer que este cambio é pasaxeiro, xa que ao sobreexplotar unha determinada cultura gastronómica pode provocar o aborrecemento da mesma, o que finalizaría co peche de moitos locais dese tipo de comida. Ademáis coa recuperación económica en camiño e progresando día a día, permite que as persoas, ao ter maiores ingresos, poidan viaxar a determinados lugares e probar a comida de forma autóctona sen necesidade de pagar máis por, nalgúns casos, menos calidade. Por isto podese dicir que en determinada comida existiría un cambio cultural duradeiro debido a distancia que hai que percorrer para ese destino ou á preferencia desa comida con respecto a propia. Ademáis este cambio podería afianzarse debido a entrada de emigrantes, que ao importar e levar consigo a cultura e os sabores da súa terra, os convirten nun negocio.

Este aumento e entrada de novas gastronomías que amplían a oferta á hora de comer xeran maior variedades e opcións, pero non hai que esquecer a propia gastronomía.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra