CORT_0026
ABAU/2016-2017/CD02/xuño/01
Comisión Delegada | 02 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Na actualidade onde apenas existen barreiras entre países debido ao rápido desenvolvemento da tecnolo
xía e dos medios de comunicación podese coñecer a cultura gastronóomiíca dun país a golpe de click ou mesmo traer
esa gastronomía ao propio país abrindo un restaurante especializado nese tipo de comida, isto fai que a
súa popularidade aumente.
Esta expansión da cultura mundial é debida as ganas de coñecemento e de provar cousas novas sen saír da
propia cidade. Pode parecer que este cambio é pasaxeiro, xa que ao sobreexplotar unha determinada cultura
gastronómica pode provocar o aborrecemento da mesma, o que finalizaría co peche de moitos locais dese
tipo de comida. Ademáis coa recuperación económica en camiño e progresando día a día, permite que as
persoas, ao ter maiores ingresos, poidan viaxar a determinados lugares e probar a comida de forma autóctona
sen necesidade de pagar máis por, nalgúns casos, menos calidade. Por isto podese dicir que en determinada comida
existiría un cambio cultural duradeiro debido a distancia que hai que percorrer para ese destino ou á
preferencia desa comida con respecto a propia. Ademáis este cambio podería afianzarse debido a entrada de
emigrantes, que ao importar e levar consigo a cultura e os sabores da súa terra, os convirten nun negocio.
Este aumento e entrada de novas gastronomías que amplían a oferta á hora de comer xeran maior
variedades e opcións, pero non hai que esquecer a propia gastronomía.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra