GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0029

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/04

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada02
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras377
Número de lemas217
Densidade léxica57
Número de enunciados15
Media de palabras por enunciado25.13
Número de palabras do enunciado máis longo74
Número de palabras do enunciado máis curto5
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo3.75

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade, os crecentes medios de comunicación e as redes sociales permítenos compartir con máis xente, e de xeito máis doado, os nosos gustos e ao mesmo tempo ver os doutra xente, enriquecéndonos mutuamente. E a comida, estase a converter no que nunha das protagonistas desta situación.

Por natureza, as persoas des gozamos de compartir as nosas experienciais cos demáis e isto, xunto co crecemento económico xeral do mundo que xera excedentes suficientes para adicarllos a investigar sobre cousas que ata do agora, non parecían estar nun primeiro plano, explica o crecemento da popularidade da cociña. Máis tempo e máis recursos para buscar novas combinacións. Ademáis, caracteriz a sociedade actual caracterízase (nos países máis desenvolvidos) pola súa continua búsqueda de novas formas de entretemento que faciliten chegar a tan desexada felicidade. Ao Xuntando entretemento, lecer e búsqueda de felicidade parece saír soa da boca a palabra "comida", xa que o certo é que a xente divírtese comendo.

Esa diversión que nos proporciona comer explica tamén a súa popularidade. Ata o de agora comer era algo natural e simplemente o cotidiano pero hoxe en día cómese por gusto, pola famosa "gua "gula" e o "comer cos ollos". Pero tamén compre convén destacar a velocidade da nosa sociedade, nun constante cambio en a todos os niveis: modas, gustos, pensamento... que fai que reflexionemos reflexionar sobre a máis que probable fugacidade da gastronomía. Xurdirán novos entretementos e desaparecerán outros continuamente, nesta sociedade tan dinámica.

Polo que, aínda que é posible que o desenvolvemento da actividade respecto d a comida desapareza, polo de agora, o mellor que podemos facer e gozar dela e... comer! ou agardar que se convirta, quen sabe, nun trazo característico máis da nosa sociedade.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra