GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0030

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/05

Comisión Delegada02
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nas últimas décadas, a alta cociña e gastronomía alcanzaron unha fama que non lograron acadar en moito tempo. Son numerosos os casos de cociñeiros famosos que son coñecidos pola maioría da sociedade e da xente que se aficcionou á cociña. mMais, a que pode ser esto debido?

Unha tendencia cambiante está marcando a historia da gastronomía. Hoxe en día non é raro ver un programa de cociña na televisión e mesmo canles de Youtube que suben numerosos tutoriais de cociña á plataforma. A xente estase a interesar cada vez máis en facer receitas de cociña saudables, innovadoras, exóticas... A perda de peso da familia na sociedade actual pode ter gran parte de culpa xunto coa globalización.

Pode que sexa unha moda, mais que é verdade que cada vez as familias comparten menos horas xuntas, o que provoca que o paso de receitas de xeración en xeración diminúa. Ademais, co coñecemento de novas culturas, a xente presta máis atención a platos novidodos e exóticos, e interesase por eles, provocando que esperte neles o desexo de aprender novas cousas

Na actualidade é verdade que os programas de a cociña acadaron acadou unha fama que pode ser debida á novidade, mais é probable que esta tendencia non desacelere nun futuro de maneira moi drástica pola súa implicación no día a día das persoas e polos motivos anteriormente tratados.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt