GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0030

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/05

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada02
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras218
Número de lemas108
Densidade léxica50
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado24.22
Número de palabras do enunciado máis longo70
Número de palabras do enunciado máis curto7
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo2.25

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nas últimas décadas, a alta cociña e gastronomía alcanzaron unha fama que non lograron acadar en moito tempo. Son numerosos os casos de cociñeiros famosos que son coñecidos pola maioría da sociedade e da xente que se aficcionou á cociña. mMais, a que pode ser esto debido?

Unha tendencia cambiante está marcando a historia da gastronomía. Hoxe en día non é raro ver un programa de cociña na televisión e mesmo canles de Youtube que suben numerosos tutoriais de cociña á plataforma. A xente estase a interesar cada vez máis en facer receitas de cociña saudables, innovadoras, exóticas... A perda de peso da familia na sociedade actual pode ter gran parte de culpa xunto coa globalización.

Pode que sexa unha moda, mais que é verdade que cada vez as familias comparten menos horas xuntas, o que provoca que o paso de receitas de xeración en xeración diminúa. Ademais, co coñecemento de novas culturas, a xente presta máis atención a platos novidodos e exóticos, e interesase por eles, provocando que esperte neles o desexo de aprender novas cousas

Na actualidade é verdade que os programas de a cociña acadaron acadou unha fama que pode ser debida á novidade, mais é probable que esta tendencia non desacelere nun futuro de maneira moi drástica pola súa implicación no día a día das persoas e polos motivos anteriormente tratados.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt