GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0058

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/02

Comisión Delegada03
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Últimamente, o mundo da gastronomía está máis vixente que no pasado.

Creo que esto sucedeu polo feito de que algúns artístas decidiron empezar a utilizar aos pratos de comida como medio de expresión. Agora é habitual ver na televisión concursos gastronómicos, nos que o que de verdad importa é a estética e non o sabor. EIsto está ben pero para solo ese tipo de situacións, ou para quen esté disposto a facelo.

Non me parece un disparate o que se gasta algunha xente nalgúns restaurantes "modernos", por non porque se van a ese tipo de sitios, e para disfrutar da estética, da pequena obra de arte. Eles son libres de gastar o que queiran, igual que o son as persoas que compran calquer tipo de obra artística.

Isto non quita que haxa xente que o faga por aparentar e sentirse superior aos demáis, pero eiso ocorre en todos os hámbitos.

Penso que a gastronomía gañou tanta importancia porque me mestura o mundo da arte con algo tan común como o comer. En esta acción, poderíamos falar tamén da metáfora de comer arte.

Moitas persoas pensan que por traballar con algo relacionado coa arte, sabeo todo e teñen máis coñecementos ou son máis "sabios", pero porque non se dan conta de que é unha profesión coma calquer outra.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt