GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0059

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/03

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada03
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras237
Número de lemas117
Densidade léxica49
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado26.33
Número de palabras do enunciado máis longo81
Número de palabras do enunciado máis curto11
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo3

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nestes últimos anos a gastronomía e a cociña aumentaron a súa popularidade entre a poboación. Isto debeuse aos programas televisivos sobre comida ou os concursos de cociña. Polo tanto, trátase dunha moda pasaxeira, que se esquecerá cando eses programas e concursos rematen, ao igual que pasou fai unha década aproximadamente coa moda de estudar periodismo. Cando lle preguntabas a un rapaz qué quería ser cando fose maior respondíache periodista, na actualidade esa resposta cambiou a cociñeiro. Por outra banda, grazas a esta moda pasaxeira, moitas persoas poden estar descubrindo a súa paixón, e grazas a isto poden dedicarse ao que máis lles gusta.

Ademais agora a xente anímase máis a probar pratos novos que antes non probarían, e non do seu propio país, se non que os proban tamén cando viaxan ao extranxeiro. Polo tanto a cultura gastronómica vai crecendo e enriquecéndose con novas receitas.

Polo tanto, esta moda ten unha parte positiva e unha negativa. A positiva é o coñecemento da cultura gastronómica a nivel mundial, que permite entender tamén as costumes do país, e unha parte negativa que é que ao estar tanto de moda, todo o mundo quere estudar iso e enchen as prazas das carreiras, cursos ou ciclos, sen ter esa paixón pola gastronomía, polo que a maioría pode abandoar as clases sen acabar o curso, estragando así unha praza que podía tela ocupado outra persoa á que lle gustase a cociña.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra