GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0063

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/07

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada03
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras300
Número de lemas141
Densidade léxica47
Número de enunciados6
Media de palabras por enunciado50
Número de palabras do enunciado máis longo73
Número de palabras do enunciado máis curto18
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo1.5

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

É certo que nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade pero eso é debido á grande cantidade de concursos e programas televisivos relacionados con ela.

Non sei moi ben o motivo deste éxito e impulso á cociña pero este é o seu auxe. Podería decirse que, en termos xerais, o nivel económico dos países e a rendas das persoas esta en aumento, polo que é normal que comezcen a ter gustos máis caros; por exemplo, é moi común entre a xente cun alto nivel adquisitivo que adoiten visitar restaurantes de comida moderna, aos cales se vai polo prestixio que supón por que os prezos son moi elevados e as porcións de comida que se serven moi pequenas.

Tamén hai que dicir que a cociña é algo que non pode pasar de moda, xa que sempre teremos a necesidade de alimentarnos pero é posible que cambien as tornas; é dicir, agora mesmo a cociña de deseño e minimalista é o máis cotizado, pero é moi factible volva a estar de moda a cociña tradicional e de grandes cantidades. Porque ao final por moito prestixio e luxo que teñan os cociñeiros e pratos modernos, a xente cun nivel medio e dunha renta media prefire gastarse vinte euros nun bo prato, que aínda que non teña unha presentación impresionante ou non estea feito polos mellores cociñeiros de maior renombre, e que lles sacie o apetito que pagar co cen por outro, co cal saes do restaurante con máis fame da que tiñas. A fin

En resumo, están moi ben todos os adiantos na gastronomía e son moi admirables xa que xogan co factor risco pero a fin de contas a función e o obxectivo principal da cociña é manterse nurtrido e saciado, polo que a cociña tradicional é unha aposta fixa e segura.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt