GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0068

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/12

Comisión Delegada03
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Fai uns anos, coa mellora cultural en España e Galiza e coa influencia doutros países e das súas tradicións, a gastronomía converteuse nun dos ámbitos que se modernizou e ampliou as súas fronteiras.

Dado que en España e especialmente ena nosa terra sempre houbo unha riqueza gastronómica e unha variedade de plratos exquisitos, non é de exstrañar o desenvolvemento e a amplitude internacional que adquiriu. O turismo, a tendencia dos habitantes a probar novas cousas e a creación de escolas de hostelería propiciaron á aparición dunha gran popularidade en torno ao mundo da comida.

Son cada vez máis notables os restaurantes que apostan pola modernidade, pola creación e experimentación de pratos. Cociñar convertiuse nunha forma de facer arte, e os grandes chefs están formándose cada vez máis para superar os seus retos.

A gastronomía foi sempre un feito importante da nosa cultura e a moda da cociña é como a da roupa, a pesar de inonovar, modificar e repetir, sempre constituirá un factor clave para aqueles que disfrutan da degustación. Solo coas opinións e coas críticas pódese mellorar e avanzar.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra