GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0103

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/05

Comisión Delegada04
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Baixo o meu punto de vista, a gastronomía de cada rexión é o seu signo máis significativo e un gran atractivo turístico. Esto último, o atractivo turístico, creo que é unha das grandes razóns polas que o mundo gastronómico cobrou tanta importancia ao longo destes últimos anos. Na miña opinión, a gastronomía está a ser utilizada como un reclamo turístico, como podería ser un monumento ou unha praia, e así atraer turistas. Podemos ver este feito en lugares como Italia, China e incluso España.

Outra das razóns fundamentais polas que creo que a gastronomía acadou tanta popularidade, é que esta actividade comezou a considerar- un xeito máis de expresarse artísticamente e comezou a obter recoñecemento, tanto a nivel individual como a nivel de certames e incluso concursos de cociña televisados, pois eu creo que iso lle dou visibilidade a un sector que non estaba moi recoñecido e fixo que a sociedade comezara a interesarse por ela. Outro factor que baixo o meu criterio axudou a que ésta se popularizase foron as novas tecnoloxías e, sobre todo, as redes sociais, pois se ti segues a algún famoso ou influencer comer nalgún restaurante ou un plato concreto, ti tamén querrás facelo, polo que esto é unha forma máis de darlle visibilidade . Aínda así, con isto non estou a dicir que sexa unha moda pasaxeira, senón que creo que perdurará e seguirá avanzando e desenvolvendo novas técnicas.

Por ese repentino xurdimento de interes, é polo que a gastronomía acadou tanta popularidade, visibilización e desenvolvemento, pois ao fin e ao cabo, non deixa de ser unha forma máis de expresarse.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra