GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0103

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/05

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada04
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras266
Número de lemas129
Densidade léxica48
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado33.25
Número de palabras do enunciado máis longo72
Número de palabras do enunciado máis curto12
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo2.67

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Baixo o meu punto de vista, a gastronomía de cada rexión é o seu signo máis significativo e un gran atractivo turístico. Esto último, o atractivo turístico, creo que é unha das grandes razóns polas que o mundo gastronómico cobrou tanta importancia ao longo destes últimos anos. Na miña opinión, a gastronomía está a ser utilizada como un reclamo turístico, como podería ser un monumento ou unha praia, e así atraer turistas. Podemos ver este feito en lugares como Italia, China e incluso España.

Outra das razóns fundamentais polas que creo que a gastronomía acadou tanta popularidade, é que esta actividade comezou a considerar- un xeito máis de expresarse artísticamente e comezou a obter recoñecemento, tanto a nivel individual como a nivel de certames e incluso concursos de cociña televisados, pois eu creo que iso lle dou visibilidade a un sector que non estaba moi recoñecido e fixo que a sociedade comezara a interesarse por ela. Outro factor que baixo o meu criterio axudou a que ésta se popularizase foron as novas tecnoloxías e, sobre todo, as redes sociais, pois se ti segues a algún famoso ou influencer comer nalgún restaurante ou un plato concreto, ti tamén querrás facelo, polo que esto é unha forma máis de darlle visibilidade . Aínda así, con isto non estou a dicir que sexa unha moda pasaxeira, senón que creo que perdurará e seguirá avanzando e desenvolvendo novas técnicas.

Por ese repentino xurdimento de interes, é polo que a gastronomía acadou tanta popularidade, visibilización e desenvolvemento, pois ao fin e ao cabo, non deixa de ser unha forma máis de expresarse.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra