A gastronomía propia dun lugar é moi importante, pois ademais
de favorecer á xente que vive nese espazo xeográfico, pode atraer
a moitas persoas.
Nos últimos anos o crecente turismo extranxeiro a España, a causa
da crise económica, que favorece aos turistas á hora de realizar
actividades, por exemplo contratando un hotel, aumentou o consu
mo de
Nos últimos anos, cabe destacar o gran número de turistas que
se achegan a España e, incluso, a Galicia para disfrutar
da súa cultura.
A cultura ademais de ser os propios monumentos dun lugar, os
museos, a poboación e as súas costumes, é a propia gastronomía.
Existe unha crecente demanda de viaxes relacionados coa gastronomía,
o número de empresas que buscan cidades a onde enviar os seus
clientes para degustar diferentes alimentos é moi notable.
Na miña opinión, as causas deste feito son o desexo xeneralizado da
poboación por probar un novo tipo de turismo. Ata a actualidade o
turismo máis desenvolto era o cultural, pero considero que xa chegou
o momento de cambiar.
Sobre a gastronomía en sí considero que o aumento desta
popularidade se debeu ao desenvolvemento dunha cultura
que tiña como forma de entretemento a cociña e as
actividades relacionadas cos alimentos.
Eu creo que esto tamén está en relación cunha tendencia
vegana e vexetariana, o que implica que a poboación se
introduza na gastronomía para coñecer máis a fondo os
alimentos e as súas propiedades sobre o ser humano.
Dende o meu punto de vista, isto trata dunha moda pasaxeira,
na q como case todo nesta vida.
No caso de Galicia, pola súa gran calidade alimenticia, os
peixes e mariscos dos que nas zonas do interior peninsular non
poden disfrutar, a calidade do leite etc. provocan que sexa
unha das comunidade autónomas con máis solicitude de
de viaxe gastronómica.
En conclusión, considero que polo momento a gastronomía
En conclusión, considero que a gastronomía é un factor
de gran importancia nun lugar e que é imprescindible
para un bo desenvolvemento económico.