GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0138

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/01

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras180
Número de lemas94
Densidade léxica52
Número de enunciados6
Media de palabras por enunciado30
Número de palabras do enunciado máis longo49
Número de palabras do enunciado máis curto12
Número de parágrafos1
Media de enunciados por parágrafo6

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Cada ano aparecen novas modas que deixan as súas pegadas na sociedade. Estes últimos anos, a gastronomía tivo un gran aumento na súa popularidade grazas incluso a programas televisivos ou a persoeiros importantes que destacan no mundo da gastronomía e da cociña, pero maioritariamente podemos atribuir esta expansión á chegada ao noso país da gastronomía doutras culturas e lugares, e viceversa. Por esta razón non creo que debamos de considerar esta nova cociña que se está desenvolvendo como unha moda pasaxeira. Sempre existiu en todos os lugares unha gran cultura gastronómica e o único que aconteceu foi que este mercado cultural abriuse ao mundo por deixar entrar influencias doutras culturas. Si é verdade que dentro deste ámbito se desenvolven unhas novas formas de facer cociña e de comciñar con elementos que anteriormente non coincidían coa demanda gastronómica. Estas novas formas evolucionan día tras día e mesmo xorden outras novas ideadas por persoas ou por empresas, as cales poderíamos considerar como modas gastronómicas pasaxeiras; pero isto non quere dicir que a propia gastronomía e a cociña sexan modas da actualidade.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra