CORT_0152
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/15
Comisión Delegada | 05 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Hoxe en día, a cociña e a gastronomía son moi populares, son sendo dous
aspectos moi destacables da cultura española. A causa deste fenómeno
probablemente sexa que en cada país, dependendo de factores como as cos
tumes e o clima (que afecta á agricultura e á gandaría), se da unha gas
tronomía diferente que lle proporciona riqueza cultural e polo tanto,
máis popularidade á hora de ser escollido como destino turístico. No
noso país, coñecido polas súas tapas, destaca o xamón ibérico, tortilla,
paella... Na nosa comunidade autónoma destaca o pulpo, marisco, ou
a empanada.
Seguramente todo comezou como unha moda pasaxeira que se foi adaptando
con rapidez, sendo moi ben recibida e con bos resultados nos ámbitos
empresariais (restaurantes, bares) e incluso nos ámbitos comunicativos (reporta
xes, series de televisión) de maneira que se converte nun obxecto
elemento moi útil á de hora de proporcionar e crear riqueza,
de xeito que será un ámbito no que se comezará a invertir e a
intentar sacarlle o máximo partido posible.
Na miña opinión, paréceme positivo que se leven a cabo este tipo
de iniciativas. Ademais, dáme a sensación de que é un mundo intere
sante do no que se pode innovar de diferentes maneiras, coidar o
propio e permitirnos ter elementos diferenciativos con
respecto a cara outras ciudades cidades ou países.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra