GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0152

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/15

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras208
Número de lemas119
Densidade léxica56
Número de enunciados7
Media de palabras por enunciado29.71
Número de palabras do enunciado máis longo71
Número de palabras do enunciado máis curto11
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo2.33

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hoxe en día, a cociña e a gastronomía son moi populares, son sendo dous aspectos moi destacables da cultura española. A causa deste fenómeno probablemente sexa que en cada país, dependendo de factores como as costumes e o clima (que afecta á agricultura e á gandaría), se da unha gastronomía diferente que lle proporciona riqueza cultural e polo tanto, máis popularidade á hora de ser escollido como destino turístico. No noso país, coñecido polas súas tapas, destaca o xamón ibérico, tortilla, paella... Na nosa comunidade autónoma destaca o pulpo, marisco, ou a empanada.

Seguramente todo comezou como unha moda pasaxeira que se foi adaptando con rapidez, sendo moi ben recibida e con bos resultados nos ámbitos empresariais (restaurantes, bares) e incluso nos ámbitos comunicativos (reportaxes, series de televisión) de maneira que se converte nun obxecto elemento moi útil á de hora de proporcionar e crear riqueza, de xeito que será un ámbito no que se comezará a invertir e a intentar sacarlle o máximo partido posible.

Na miña opinión, paréceme positivo que se leven a cabo este tipo de iniciativas. Ademais, dáme a sensación de que é un mundo interesante do no que se pode innovar de diferentes maneiras, coidar o propio e permitirnos ter elementos diferenciativos con respecto a cara outras ciudades cidades ou países.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra