GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0156

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/19

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras210
Número de lemas105
Densidade léxica50
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado23.33
Número de palabras do enunciado máis longo50
Número de palabras do enunciado máis curto10
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo2.25

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hai moitos anos, era habitual que cociñaran as mulleres mentres os homes ían traballar. Co paso do tempo, iso foi cambiando e cada vez máis homes adéntranse no mundo da cociña.

A causa principal disto é que a xente no século XXI volveuse máis independente, non era como noutros tempos que a maioría da xente casábase. Agora moita xente vive soa, por iso aprenden a cociñar. Outra causa que motiva á xente a cociñar son os programas televisivos (sexan en forma de concurso ou simplemente un programa de cociña para coller receitas). Tamén interveñen os pratos precociñados que tes que quentar. A xente interpreta que é fácil facelo e anímanse a comprar máis.

Moitas persoas consideran que é unha moda porque moita xente é o que estuda agora, pero realmente a cociña sempre estivo presente nas nosas vidas, o que pasa é que agora dan máis facilidades para dedicarse a elo, por exemplo a través de ciclos formativos.

A cociña supón un cambio cultural na nosa sociedade porque introdúcense novas técnicas na elaboración de pratos e p tamén deixamos atrás o tópico de que a cociña é de mulleres cando é algo que pode facer calquera, sexa home ou muller, e é algo que todos e todas deberiamos respetar.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra