Nos últimos anos o mundo gastronómico
está a gañar unha gran popularidade
entre a poboación, motivado, en parte, por
unha serie de programas, principalmente
concursos, centrados na cociña.
Este feito está cada vez máis presente
no mundo do entretemento e é debido, en
parte, á aparición da cociña de vangarda.
Agora non son a cantidade e o sabor o
que importan, senón unha presentación esté
tica, o uso de técnicas innovadoras, novas
combinacións de sabores, etc.
O certo é que agora a cociña é a nova
arte do mundo contemporánea, algo que, se temos en conta a historia da civilización,
supón un avance e implica que vivimos
nun ambiente onde ten mellorado moito a
calidade de vida.
Pero, a pregunta que nos poderíamos facer
é, se esta nova tendencia, que implica non
só a necesidade vital que temos de comer,
senón tamén facer disto unha nova arte,
está en sintonía co mundo no que vivimos.
Resultan moi interesantes a experimentación e
a arte gastronómicas, pero isto é unha empre
sa que, creo, se debería realizar cando
todos teñan xa satisfeita esa necesidade vital
que é comer. Mentres aquí se fan tartares e
culis de perdiz aromatizadas, noutras partes
do mundo non hai nen un cacho de pan.
A renovación gastronómica, resulta, por suposto,
interesante e non se debería parar,
pero si intentar que esta se tería por que
parar; pero tamén se debería ter en conta,
sobre todo dende os organismos de tele
visión pública, que a nosa sociedade non
é a única que existe.