CORT_0236
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/02
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 07 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 231 |
Número de lemas | 129 |
Densidade léxica | 56 |
Número de enunciados | 9 |
Media de palabras por enunciado | 25.67 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 41 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 10 |
Número de parágrafos | 5 |
Media de enunciados por parágrafo | 1.80 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Hai uns anos, para aprender a cociñar ben era necesario contar con alguén preto de ti que
tivese habilidades culinarias ou asistir a clases de cociña. Na ausencia destes factores
un tiña que aguantar realizando unicamente os pratos máis sinxelos (normalmente acompañados
pola falta de variedade,) o que lle restaba interese a cociña como actividade lúdica.
O pasar a ser unha actividade de interese xeral ven dado, dende o meu punto de vista, por
mor de dous motivos fundamentais.
O primeiro de eles é a globalización que sufriu o mundo. Ao estar en contacto permanente
con outras culturas despe descóbrense novos pratos e maneiras de cociñar, o que desperta
o interese do individuo por atopar novas comidas e potencia a súa imaxinación para crear outras
novas, mesturando os coñecementos extranxeiros cós locais.
O segundo factor é a gran cantidade de facilidades brindadas polas novas t tecnoloxías
no ambito culinario. Non unicamente co que respecta aos electrodomésticos senón
tamén á posibilidade de aprender a cociñar dunha maneira cómoda, e accesible e practicamente
autónoma. Ademáis, a posibilidade de compartir creacións propias que aporta a rede ocontribue ao
estímulo de crear novas técnicas ou consellos para ver a reacción dos demáis.
En conclusión, o grande interese que xurdiu nos últimos anos pola gastronomía manterase
sempre e cando haxa un contacto entre culturas e cociñeiros que fomente a diversidade,
que vendo como avanza a sociedade, considero que será indefinidamente.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt