CORT_0239
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/05
Comisión Delegada | 07 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Hoxe en día a gastronomía e a cociña son consideradas ámbitos
de prestixio e a súa popularidade aumenta cada vez máis na sociedade.
Uns anos atrás o importante era comer ben e abundante máis na
actualidade isto a cambiado cambiou. oOs restaurantes mellor valorados hoxe en día
son aqueles que utilizan caros produtos caros e nunca vistos antes.
Por outro lado, a gastronomía evolucionou cara a pratos cada vez
de menor tamaño onde a calidade se observa nos pequenos detalles como
os condimentos ou salsas.
Esta é a realidade, xa que os cociñeiros e restaurantes de maior
prestixio e polo tanto, os máis caros, están especializados neste
tipo de pratos, ás veces se lles coñece como "menú degustación" que é o
mesmo que un menú composto por un gran de número de pratos de tamaño
miínimos, nos que nun único mordisco pódese disfrutar distintos sabores
á vez.
Polo tanto, poderiamos deducir que a gastronomía co paso do tempo,
converteuse en moito mais "esdelicada" e específica para as clases sociais
maís altas. Este cambio inflúe tamén ás técnicas utilizadas empregando
novos métodos como nitróxeno líquido ou o uso de sifóns especialesis
para a formación de purés. Ó mesmo tempo, esta cociña encóntrase
orientada hacia fórmulas máis saludables e sanas para o organismo.
Por todo esto, estoe tipo de gastronomía pode ser considerada unha moda
pasaxeira, pois non é realizada nas casas e probablemente co paso do tempo
xerere xenere desgaste. É unha boa iniciativa e interesante de probar, máis non
opino que estemos a falar da gastronomía do futuro ou que sub esta
substitúa a nosa gastronomía tradicional.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra