GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0239

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/05

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras263
Número de lemas136
Densidade léxica52
Número de enunciados10
Media de palabras por enunciado26.30
Número de palabras do enunciado máis longo62
Número de palabras do enunciado máis curto15
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo2

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hoxe en día a gastronomía e a cociña son consideradas ámbitos de prestixio e a súa popularidade aumenta cada vez máis na sociedade. Uns anos atrás o importante era comer ben e abundante máis na actualidade isto a cambiado cambiou. oOs restaurantes mellor valorados hoxe en día son aqueles que utilizan caros produtos caros e nunca vistos antes.

Por outro lado, a gastronomía evolucionou cara a pratos cada vez de menor tamaño onde a calidade se observa nos pequenos detalles como os condimentos ou salsas.

Esta é a realidade, xa que os cociñeiros e restaurantes de maior prestixio e polo tanto, os máis caros, están especializados neste tipo de pratos, ás veces se lles coñece como "menú degustación" que é o mesmo que un menú composto por un gran de número de pratos de tamaño miínimos, nos que nun único mordisco pódese disfrutar distintos sabores á vez.

Polo tanto, poderiamos deducir que a gastronomía co paso do tempo, converteuse en moito mais "esdelicada" e específica para as clases sociais maís altas. Este cambio inflúe tamén ás técnicas utilizadas empregando novos métodos como nitróxeno líquido ou o uso de sifóns especialesis para a formación de purés. Ó mesmo tempo, esta cociña encóntrase orientada hacia fórmulas máis saludables e sanas para o organismo.

Por todo esto, estoe tipo de gastronomía pode ser considerada unha moda pasaxeira, pois non é realizada nas casas e probablemente co paso do tempo xerere xenere desgaste. É unha boa iniciativa e interesante de probar, máis non opino que estemos a falar da gastronomía do futuro ou que sub esta substitúa a nosa gastronomía tradicional.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra