GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0245

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/11

Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hoxe en día atopamos moitísimos restaurantes novos; os cales dirixen cociñeiros con premios que moitos de nós non entendemos. Os seus pratos ademáis de ser moi caros, para intentan ofrecernos unha comunión entre estética e sabor. Este novo concepto de cocina logrou moitos adeptos nos derradeiros anos, chegando a emitir programas sobre esta nova forma de arte.

A cociña atópase dentro dunha espiral círculo vicioso entre a televisión e os restaurantes,. Cantos máis restaurantes abren máis programas faixen, o que provoca máis publicidade mediática que desemboca en máis restaurantes. Este circulo ademáis de permitirllnos ter un restaurante caoa preciada "estrela Michelin" preto de nós, tamén dispara os precios deixandonos a degustación dos pratos na nosa imaxinación. Pois o problema para poder comer "o arte" non é outro ca o tirón mediático; ningún prato pode explicar unha factura de oitenta euros por catro persoas. A solución non vendrá pronto xa que demostrouse moitas veces coma a vida comportase coma unha atraccion montaña rusa, a esta quédalle moito xa que todavía segue subindo.

A cociña é un arte; de iso non hai duda, pero esta a facerse un arte caro o cal; pola súa fugaxidade; desaparece tras comelo, non debería ser tan caro. A popularidade sentalle moi ben aos cociñeiros e moi mal aos degustadores.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt