CORT_0251
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/17
Comisión Delegada | 07 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía hoxe en día ten cada vez mais popularidade.
O seu mundo, a cociña é moi complicado tanto entrar
como destacar. É verdade que existen moitos métodos de
entrada pero para ser alguén importante e con títulos como son
as máis grandes "Estrelas Michelín" non é así de sinxelo.
Á vez que o mundo avanza, os inventos avanzan, as mediciñas
avanzan, a cociña tamén o fai. Cada vez existen máis e
máis técnicas modernas e difíciles de utilizar como é o
nitróxeno líquido para enfriar alimentos nun segundo ou todos
estes artefactos que utilizan os cociñeiros como podemos ver nos
programas de televisión. Todo isto acontece polo afán de
probar comidas novas e non ir sempre a unha simple tortilla
de patacas. É un "hobbiey" moi demandado e divertido con moitas
cousas que aprender e outras moitas coas que poder xogar. Respecto
ás modas pasaxeiras é verdade que hoxe existen como é o caso
do plancton e as persoas de alta cociña, e outros alimentos que
tan só os poñen e utilizan por innovar, mais eu consideramos
que a maioría das melloras son pensando en durar moito
tempo.
No día a día na casa é raro facer elaboracións moi difíciles
pola falta de tempo xa sea polos fillos ou polo traballo pero a
quen non lle gusta probar un dia e ir co xantar a un restaurante
de moi alto nivel? Iso somos nós, se somos dados á cociña ou
se non nos importa as elaboracións e os sabeores diversos.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra