CORT_0253
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/19
Comisión Delegada | 07 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos a gastronomía en
xeral está no seu maior auxe pero a
que se debe isto?,
En primeiro lugar as innovacións técnicas
co paso do tempo permitiron ós seguidores
dunha cociña máis revolucionaria experimentar
con novos produtos, que anos atrás ninguén
pensaría como medusas, insectos, corais... e
novas técnicas de cociña.
Por outra banda, estas innovacións axudaron
a cambiar platos típicos e tradicionais, para
así, intentar chegar a un maior número de
consumidores. Polo xeral, na nosa sociedade,
dominada polo consumismo, á xente gústalle
experimentar e probar cousas novas, o que
fai que aumente a demanda gastronómica.
Cómpre dicir que eisto ten parte de moda,
a todo o mundo lle gusta quedar ben
cos demáis dicindo que provou unha
nova comida exótica aínda que en
realidade non lle gustase pero un acábase
acostumando a todo, estou seguro que a
pataca foi unha innovación espetacular na
sua época e agora é un alimento primordial nas nosas dietas.
En conclusión, comer é un acto vital e
o aumento demográfico e cultural xunto
caoas innovacións apropiadas conlevaron o
auxe da gastronomía e os seus cambios.
Desde logo, eu considero que esta situación
vaise manter e quén sabe o que
acabaremos comendo nunhas décadas.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt