CORT_0257
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/23
Comisión Delegada | 07 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A cociña e a gastronomía sempre foron pegadas á existencia do ser humano,
Xa antes da sociedade moderna os cavernícolas decidían darlle "gusto" á carne
introducíndoa nas saladas augas do mar. A búsqueda polos sabores máis
exóticos e as mezclas máis atrevidas comezou nese intre. Os pobos compar
tían información acerca de como cociñar, e aqueles máis aislados desenvolvían
técnicas novedosas que sorprenderían e fascinarían ó mundo.
A medida que pasaba o tempo fóoron cambiando os gustos ata chegar á
moda gastronómica actual. Esta funciona dunha maneira máis parecida ó
arte que á cociña tradicional. Este afán purista leva á desaparición dos termos intermedios, ou te gustache ou non che gusta. Pero, é sostenible
esta gastronomía de entendidillos?. na que todo o mundo pretende coñecer?
Pode que si, ou pode que non, o certo q é que, como todo nesta vida,
a cociña cambia e os gustos son relativos. Un bo cocido da túa avóa
podere ser repulsivo para un erudito gastronómico pero ser considera
do por tódolos curmáns como o mellor do mundo.
Hoxe en día Actualmente está moi de moda, saber sobre acerca de todo, e máis aún sobre arte,
, literatura ou gastronomía, porque parece que hoxe en día quen non fora a un restaurante
Michelín, ¡non sabe o que se perde!. Independentemente da evolución da
cociña, ben se continúe esta liña ou ben non, está claro que debemos
adaptarnos, porque pode que chegue un día, e xa está a ocurrir, no
que a comida de toda a vida volva a gañar a forza que merece.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt