GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0257

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/23

Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña e a gastronomía sempre foron pegadas á existencia do ser humano, Xa antes da sociedade moderna os cavernícolas decidían darlle "gusto" á carne introducíndoa nas saladas augas do mar. A búsqueda polos sabores máis exóticos e as mezclas máis atrevidas comezou nese intre. Os pobos compartían información acerca de como cociñar, e aqueles máis aislados desenvolvían técnicas novedosas que sorprenderían e fascinarían ó mundo.

A medida que pasaba o tempo fóoron cambiando os gustos ata chegar á moda gastronómica actual. Esta funciona dunha maneira máis parecida ó arte que á cociña tradicional. Este afán purista leva á desaparición dos termos intermedios, ou te gustache ou non che gusta. Pero, é sostenible esta gastronomía de entendidillos?. na que todo o mundo pretende coñecer?

Pode que si, ou pode que non, o certo q é que, como todo nesta vida, a cociña cambia e os gustos son relativos. Un bo cocido da túa avóa podere ser repulsivo para un erudito gastronómico pero ser considerado por tódolos curmáns como o mellor do mundo.

Hoxe en día Actualmente está moi de moda, saber sobre acerca de todo, e máis aún sobre arte, , literatura ou gastronomía, porque parece que hoxe en día quen non fora a un restaurante Michelín, ¡non sabe o que se perde!. Independentemente da evolución da cociña, ben se continúe esta liña ou ben non, está claro que debemos adaptarnos, porque pode que chegue un día, e xa está a ocurrir, no que a comida de toda a vida volva a gañar a forza que merece.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt