GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0291

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/11

Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a cociña deixou de ser algo cotidiáno , necesario para convertirse en toda unha novidade. Entre outras cousas creáronse premios que cada ano recibiría un ou outro cociñeiro segúdaundo o seu restaurante fose mellor ou as súas calidades sobresalisen fronte ás dos demáis.

Ademáis disto, mesmo se crearon programas de televisión. Ahora ben, non estamos a falar do típico cocido ou dunha empanada, máis ben de toda unha modernidade. As comidas dos avós non entran nisto, e algo máis avanzado, que a plena vista non parece que vaia durar moitao máis; por que a quén lle gusta un plato cun anaco de carne pequeniño, unha pataca do mesmo tamaño ou menor e unhas gotas de salsa por enriba? O que desde sempre nos gusta é o plato de nosa nai ou das nosas avoas, somos unha sociedade de costumes.

Mais de momento, coma todas as modas, ten bastante público. De feito, estes restaurantes "modernos" son os máis caros.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt