GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0294

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/14

Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

O gastronomía é, sin lugar a bida, un factor cultural de grande importancia. Nos últimos anos a súa popularidade aumenta e penso que seguirá así pois como a arquitectura ou as festas a comida é un elemento cultural. Coa comida veñen moitos temas relacionados, a fauna, a flora, o tipo de clima, o nivel de desenvolvemento... Un tema de gran importancia da comida é a tradición.

Coa comida aprendes acerca das culturas as que pertencen os pratos e de a a o seu encanto que para nada e unha moda pasaxeira. Coas comidas as culturas e países intercambian información e se relacionan, exemplos disto son as marisquerías (fora de Galicia), os restaurantes chinos, etc.

Outro factor de gran importancia é que, a diferencia das cmodas pasaxeiras e materialistas, a comida e unha necesidade básica e fundamental do ser humano polo que sempre será necesario comer e grazas ao crecemento da cociña e da gastronomía poderá ser algo máis ca unha necesidade, poderá ser tamén unha afición, ou un premio.

A gastronomía tamén inflúe no sector económico e social, grazas ao desenvolvemento da gastronomía hay hai novas técnicas, novas máquinas, novos postos de trabayllo; os que fai, en conclusión, que o aumento gastronómico non sexa unha moda senón un cambio cultural de maior duración.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra