CORT_0301
ABAU/2016-2017/CD08/xuño/21
Comisión Delegada | 08 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía e a cociña acadaron unha forte popularidade estos últimos
anos debido a tendencia das persoas a probar cousas novas en canto
a comida e o aumento da competición neste sector. Cada día os
cociñeiros experimentan con novos tipos de pratos, especies, presentacións,
etc, que lle da certo atractivo as persoas que lle gusta probar
novos pratos. Ademáis, para moitos pe é considerado un novo arte xa
que non só o sabor é o importante, tamén o oé a presentación do prato,
que debe ser delicada e coidadosa, a mezcla dos elementos
combinados, as texturas.... Isto provocou unha competición por ver qué
prato era o máis novidoso; o máis sabroso, o que intensificou todavía
máis o aumento da gastronomía no mundo, xa que a competición era
de caracter mundial. Pronto comezaron os títulos de gastronomía
que nomeaban ao mellor gastrónomo según distintos diferentes graos de superioridade
e os programas de televisión. Estes últimos fforon
un claro avance no mundo gastronómico, xa que o dotaba de máis
importancia. Actualmente, hai moitos programas dedicados a elaboración
de comidas., e de competicións por ver cal é o mellor, ddonde tamén participan
nenos pequenos, xa que hai programas dedicados especialmente para eles.
Esta nova situación do mundo da cociña, que se deixou de ver como
algo específico para mulleres, ssupuxo un cambio cultural na forma de
elaborar as comidas e na interpretación dos pratos, chegando a convertirse
nun novo arte e nunha profesión prestixiosa.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra