GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0343

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/16

Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hoxe en día, xa non concebimos vemos a o feito de comer como se vía o vían miraban fai 20 anos e moito menos como fai 50. Esto débese principalmente ó incremento na mellora do nivel de vida da meaioría dos cidadáns, así, comer pasou de significar unha mera acción de necesidade para satisfacer ó corpo a ser conce recoñecido case como un arte, é neste momento onde entran en xogo o labor dos gastrónomos.

Esta profesión, impensable para as xentes de fái 50 anos, hoxe en día e outra máis como pode ser a dun carpinteiro. Pero a pesar do que a maioría da sociedade cree, a cal ve como todo un "chollo", como se se tratara de encherse a fartar de comida, non é moi doada. Se ti es gastrónomo, terás que probar pratos de moitos restaurantes os cales algúns estarán mellor e outros peor e logo haberá outros que casi non se poidan comer (ben pola mala preparación do prato en conxunto ou ben por algún ingrediente mal cociñado) pero que deberas comer a pesar diso para logo facer unha crítica constructivas. Esta profesión levou a especializarse ós restaurantes que xa non queren servir comida senon crear pezas de arte. Uns pratos úni Cada día miles de restaurantes no mundo elaboran pratos únicos cargados de "emocións" e "sensacións" descritas polo cociñeiro, ou chef gourmet mellor dito, nas que el mesmo poña todo o seu esforzo e nas que se valora tanto o contido do prato en si como a presentación, e dicir a maneira de servilo.

Así, esta nova xeración cociña moderna non é aceptada por todo o público pois scertos sectores rexeitan "eses debuxos no prato que semellan comida" pero, nos días que corren, máis cunha moda parece que esta gastronomía tan renovada gusta cada vez máis e que chegou para quedarse.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt