GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0350

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/23

Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Non é un segredo para ninguén dicir que a gastronomía xunto coa cociña en xeral gañaron gran popularidade, pero para analizar as causas debemos preguntarnos: que é o que comemos? ou por qué estamos a pagar? Non é o mesmo acudir ao teu mesón de confianza, aquel con menú do día no que cando saes á de ser a rolos, que sentarse nunha terraza en sillóns masaxeadores mentres tráenche comida á carta, escrita nun idioma que descoñeces pero que pides igual porque está en francés, e é caro, debe estar bo. Neste último caso, quitando os luxos do lugar, pódese afirmar que ademáis de pagar pola comida, gastas na calidade e imaxe no plato, así como a súa preparación, mentres que en lugares máis austeiros ou humildes, gástase en comida e preparación.

Con todo, a gastronomía dun país eforma parte da súa cultura e é moi importante preservala. Así, coa chegada da era das comunicacións, a transmisión de información dunha cultura a outra fíxose máis doada, dándose a coñecer gastronomía de todo recuncho no mundo, e facéndoa así moito máis popular.

Así, coa súa

Deste xeito, coa súa popularización chegou a difusión de contenido audiovisual con respecto á cociña, desde programas televisivos ata fotografías ou arte, sen embargo o fin segue a ser o mesmo, pagues máis ou menos e sea máis ou menos artístico: terminar coméndoo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt