CORT_0351
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/24
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
É certo que nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron
moita popularidade e creo que a principal causa foi, paradóxicamente,
a crise. Do mesmo modo que a moda de usar palés de
madeira no mobiliario, a fama da cociña naceu por unha necesidade.
A crise supuxo deixar de frecuentar restaurantes e bares, polo
que comezáronse se comezaron a popularizar as receitas e as
creacións gastronómicas feitas na casa. Así a xente comezouse
a afeccionar á cociña e para sacar pro popularizáronse tamén
os programas e concursos de . culinarios. Converteuse
entón nunha moda que aínda hoxe continúa. , Ó non poder
acudir a restaurantes de deseño, inténtase facer comida de deseño
na casa. Ademáis, esta popularidade da gastronomía ven
impulsada por dous factores que afectan a moitos outros ámbitos:
o recente gusto pola volta á tradición, eque fai que se innoven
pratos típicos (como o lacón con grelos) e a mezcla cultural
froito da globalización, que fai que en calqueira parte do mundo
se podan degustar platos de calquer tradición. Estos dous
m factores fixeron que a gastronomía fose un tema de coñecemento
popular popular, polo que a xente se interesa cada vez máis.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt