GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0351

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/24

Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

É certo que nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade e creo que a principal causa foi, paradóxicamente, a crise. Do mesmo modo que a moda de usar palés de madeira no mobiliario, a fama da cociña naceu por unha necesidade. A crise supuxo deixar de frecuentar restaurantes e bares, polo que comezáronse se comezaron a popularizar as receitas e as creacións gastronómicas feitas na casa. Así a xente comezouse a afeccionar á cociña e para sacar pro popularizáronse tamén os programas e concursos de . culinarios. Converteuse entón nunha moda que aínda hoxe continúa. , Ó non poder acudir a restaurantes de deseño, inténtase facer comida de deseño na casa. Ademáis, esta popularidade da gastronomía ven impulsada por dous factores que afectan a moitos outros ámbitos: o recente gusto pola volta á tradición, eque fai que se innoven pratos típicos (como o lacón con grelos) e a mezcla cultural froito da globalización, que fai que en calqueira parte do mundo se podan degustar platos de calquer tradición. Estos dous m factores fixeron que a gastronomía fose un tema de coñecemento popular popular, polo que a xente se interesa cada vez máis.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt