GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0380

ABAU/2016-2017/CD10/xuño/11

Comisión Delegada10
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a econo cociña acadaron moita popularidade ultimamente, en todo o mundo.

Eu penso que isto é debido á globalización e á modernización. É dicir, respecto á globalización é certo que dende que o mundo avanzou e a aparición das tecnoloxías, permitiunos o coñecemento doutras culturas e polo tanto a súa dieta. Sen isto sería moi difícil o coñecemento doutra delas. Moitas destas receitas son valoradas e añadidas á nosa comida diaria. Tamén a chegada de xente doutros países e con eles a apertura de novos restaurantes con comidas típicas do seu país, permítennos achegarnos a ela e curiosear. Ademais, é certo que o cotidiano cansa e sempre se optará pola opción de experimentar.

Por outra banda, respecto á modernización, úultimamente avanzáronse novas técnicas de cociña e de útiles para a súa preparación e dar lugar a pratos nunca antes vistos. É por exemplo o caso dos pratos de pequeno tamaño que se fan na actualidade, que son moito máis caros que un con máis cantidade de comida. Isto dáse polo feito do que comentamos antes, a curiosidade e a experimentación das persoas.

Hai que engadir que vivimos nun país ga no que a gastronomía está moi valorada , e é moi recorrente nos momentos libres ou saír coa familia, o que o acentúa .

Sen embargo, non creo que dure moito,. sSi que haberá demanda de gastronomía, pero a cantidade de comida tirada ao ano é dabondo , polo tanto terá que sufrir un cambio.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt