GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0393

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/01

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada11
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras233
Número de lemas144
Densidade léxica62
Número de enunciados10
Media de palabras por enunciado23.30
Número de palabras do enunciado máis longo38
Número de palabras do enunciado máis curto15
Número de parágrafos6
Media de enunciados por parágrafo1.67

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A día de hoxe son cada vez máis as revistas, certames ou premios gastronómicos; impulsados pola nova tendencia a comer ben e dun xeito innovador.

O cosmopolitismo, a globalización e os medios de comunicación influiron de dous modos: no primeiro caso, tiveron unha importancia no referente a nutrición saudable e positiva para o noso corpo. O segundo modo foi na interrelación mundial de culturas que xerou a chegada de alimentos exóticos ó vello continente.

Non obstante, o inicio dos estudos culinarios a nivel formativo tamén xerou un gran desenvolvemento. Naceron así verdadeiros investigadores e creadores de pratos e técnicas como os trampantoxos ou as esferificacións; sendo cociñeiros como Arzak, Roca ou Montoro os que eleven a cociña española a primeira orde mundial pero sen desligarse da tradición.

Sen embargo, a pesar de ter un auxe con programas televisivos como Top Chef, Larpeiros, etc. non se debe falar de moda pasaxeira.

A innovación e a inclusión e retirada do uso dalgúns produtos é e foi habitual. Sen ir máis lonxe, a chegada da pataca destrou a castaña, ao igual ca o cacao... no tocante a súa elaboración cómpre decir que ao longo da historia se desenvolveu buscando un mellor sabor e un maior aporte calórico; por exemplo na prehistoria comezouse a cociñar a carne antes comida de xeito crú.

Polo tanto, a comida sempre estará de moda polo simple feito de ser unha necesidade básica.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra