GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0411

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/19

Comisión Delegada11
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Gastronomía: A nova moda

Nesta época non hai cousa máis á moda que un bo restaurante de cociña de deseño. Restaurante ao que vas, comes cinco tapiñas moi elaboradas e saes con cen euros menos da carteira.

Para algunhas persoas isto é arte e para outras tan un enganabobos máis da sociedade. Persoalmente, considero que esta nova cociña é un arte, un arte que como todos estase a converter nun negocio moi rentable ao que poden acceder tan os privilexiados da sociedade. É certo que a comida elaborada por "chefs" coma Ferrán Adriá ou os hHermanos Roca ten detras da súa preparación numerosas probas e experimentos, pero ao fin e ao cabo segue a ser comida. Por suposto non se lle pode quitar mérito algún aos cociñeiros pero síi aos consumidores.

O problema destes consumidores e o motivo polo que acuden a estes restaurantes: normalmente diferenciarse do resto dos mortais en números vermellos.

Este suceso é o que realmente define unha nova moda para os adiñeirados: No século X tiñan un xuglar, No XIV un cadro de Da Vinci e hoxe acuden en masa ao "Bulli".

O A nova cociñea sería sempre a o maior dos artes sempre e cando por dez euros entraras a un museo e puidereas probar os magníficos pratos dos mellores che cociñeiros do mundo, mentres tanto e unha moda entre a burguesía coma outra calquera da historia.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt