CORT_0411
ABAU/2016-2017/CD11/xuño/19
Comisión Delegada | 11 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Gastronomía: A nova moda
Nesta época non hai cousa máis á moda que
un bo restaurante de cociña de deseño. Restaurante
ao que vas, comes cinco tapiñas moi elaboradas
e saes con cen euros menos da carteira.
Para algunhas persoas isto é arte e para outras
tan só un enganabobos máis da sociedade.
Persoalmente, considero que esta nova cociña
é un arte, un arte que como todos estase
a converter nun negocio moi rentable ao
que poden acceder tan só os privilexiados da
sociedade. É certo que a comida elaborada
por "chefs" coma Ferrán Adriá ou os hHermanos
Roca ten detras da súa preparación numerosas
probas e experimentos, pero ao fin e ao cabo segue a ser comida. Por suposto non se lle
pode quitar mérito algún aos cociñeiros pero
síi aos consumidores.
O problema destes consumidores e o motivo
polo que acuden a estes restaurantes: normalmente
diferenciarse do resto dos mortais en números
vermellos.
Este suceso é o que realmente define unha
nova moda para os adiñeirados: No século X
tiñan un xuglar, No XIV un cadro de Da Vinci e
hoxe acuden en masa ao "Bulli".
O A nova cociñea sería sempre a o maior dos artes
sempre e cando por dez euros entraras a
un museo e puidereas probar os magníficos pratos
dos mellores che cociñeiros do mundo, mentres
tanto e unha moda entre a burguesía coma
outra calquera da historia.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt