GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0413

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/21

Comisión Delegada11
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos tempos a alta gastronomía convesrteuse nun nfenómeno de interese internacional. Os grandes cociñeiros (nótese o masculino, malia ser tradicionalmente as mulleres as que cociñan) gozan de diñeiro e prestixio social, a asistencia a un dos seus restaurantes é increiblemente difícil de acadar e máis contan con aparicións en tertulias e debates. Toda esta situación ten unha connotación negativa, xa que por un lado está a parte da industria que e verdaderamente pionera e eficaz; mentres que por outro lado existen "snobs" que aproveitan para finxir ou adorar o seu ego. Se ben o recente exito deste mundo foi moi espontáneo, a importancia que ten lle asegura unha larga estancia. Un do

Un do factores que contribuen son o interés doutros sectores, como a televisión. Esta atopou unha formula "Master Chef" para producir múltiples programas desta índole en cada país, contando así con inmensas audiencias. E como esta, outras tantas; gastrónomos, series en Internet, guías mundiais, promotores publicitarios.

En definitiva, a accesibilidade da cociña, así como a súa cercanía fixeron do seu máximo expoñente un atractivo turístico, que presumiblemente va durar un bo tempo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt