CORT_0413
ABAU/2016-2017/CD11/xuño/21
Comisión Delegada | 11 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos tempos a alta gastronomía convesrteuse nun
nfenómeno de interese internacional. Os grandes cociñeiros (nótese
o masculino, malia ser tradicionalmente as mulleres as que cociñan) gozan
de diñeiro e prestixio social, a asistencia a un dos seus restaurantes
é increiblemente difícil de acadar e máis contan con aparicións
en tertulias e debates. Toda esta situación ten unha connotación
negativa, xa que por un lado está a parte da industria que
e verdaderamente pionera e eficaz; mentres que por outro lado
existen "snobs" que aproveitan para finxir ou adorar o seu
ego. Se ben o recente exito deste mundo foi moi espontáneo, a
importancia que ten lle asegura unha larga estancia. Un do
Un do factores que contribuen son o interés doutros sectores, como
a televisión. Esta atopou unha formula "Master Chef" para produ
cir múltiples programas desta índole en cada país, contando así
con inmensas audiencias. E como esta, outras tantas; gastrónomos,
series en Internet, guías mundiais, promotores publicitarios.
En definitiva, a accesibilidade da cociña, así como a súa cercanía
fixeron do seu máximo expoñente un atractivo turístico, que
presumiblemente va durar un bo tempo.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt