CORT_0434
ABAU/2016-2017/CD12/xuño/09
Comisión Delegada | 12 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
É certo que nos últimos anos a gastronomía e a cociña están
a ter máis popularidade. Dende o meu punto de vista, hai varias cousas
que o poden facer posible.
Por un lado, todos os ámbitos están a evolucionar o que tamén
pertime que a cociña o faga. Adáptanse as novas tecnoloxías á
cociña e pasa a ser unha competición a ver cal quen é o que máis
imaxinación e mellores resusltados ten.
É aquí onde vemos outro factor, a demanda de sociedade. Cada vez
somos máis inconformistas e capitalistas. Pásanos coas tecnoloxías,
cada vez que vemos un modelo de última xeración e xa queremos
cambialo polo noso telefono móvil aínda que esteivese en perfectas
condicións. Isto aplicámolo á cociña: buscamos o restaurante máis moderno
e de moda que atopemos aínda que isto signifiqeue un prezo máis
alto e unha menor cantidade.
Penso que estas innovacións van supoñer un antes e un despois
porque se afastan moito da cociña tradicional e a evolución deixará pegada.
En cambio, non creo que sexa nada máis que unha moda que as
clases máis acomodadas puxeron de moda deron a coñecer e deixará
de avanzar no momento no que se encontre outra cousa na que
fixarse. Neste momento quedará como estancada e comezará a popularidade
noutro ámbito.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt