CORT_0466
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/01
Comisión Delegada | 13 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Cada ano a gastronomía e a cociña van en crecemento. Nestes anos
esta de moda a comida minimalista que trátase de platos que
teñen moi pouca comida, pero esa comida é un espectáculo eso si
cheo non acabas. Onde este un bo caldo da avóa que me quiten
a comida minimalista!!. Cada vez esta a crecer o número de restaurantes
con estas características e a maioría moi baratos non che son.
Eu prefero un plato contundente que te deixe cheo que cando chegas
a casa non teñas que tomar nada máis de postre.
O tema da gastronomía e a cociña está a crecer tamén no
plano da televisión. Encontramos moitos programas sobre cociña empezando
polo xa mítico Carlos Arguiñano, que sería de España sen
este rapaz. Cabe destacar tamén o programa de Master Chef, feito para
aqueles cociñeiros que non se dedican profesionalmente a cociña e
non só o fan con xente adulta, agora existe Master Chef Junior
para rapaces moi pequenos. Tamén existen outros programas como
Top Chef pero este xa está feito para profesionais da cociña.
Tamén existen series como El Chiringuito de Pepe no que o actor principal fai de
Sergi Roca, un dos cociñeiros máis importante do noso país.
Como último consello cómpre sabermos cociñar xa que é básico nas nosas vidas.
Dame vértixe a xente que vaise da casa sen saber cociñar nadiña,
saber cociñar é como ter un seguro de vida!!
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt