GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0471

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/06

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

e certo que cada vez a cociña e a gastronomía gañan máis popularidade. Isto non o deicimos por dicir, senón que sen ir máis alá, cada vez vemos na televisión máis programas adicados a isto. Certas persoas cociñan, e despois un gastrónomo provbáas elexindo a que lle gustou máis.

Como causa disto, hcada vez hai máis persoas as que se deciden adicar á cociña, porque no optan a un posto de traballo, senón que tamén máis tarde cpoden converterse en profesionais e aparecer en programas televisivos. Ocorre isto cos demáis oficios? Non. Un profesor A un profesor non se lle vai dedicar un programa para que mostre as súas capacidades. Un cociñeiro tamén vai influir na cultura dout dos países. Por exemplo, cando veñen a Galicia os exstranxceiros, que soen pedir?. Ou polbo a feira, ou cocido. Son comidas tipicas que temos en Galicia, pero cada unha tamén é máis típica dunha determinada época, sendo así, o típico dos carnavais, o cocido.

Non estou en contra deste oficio nin de xente que se dedica a isto, pero é certo que en algunhas ocasións dáselles mais importancia a un cociñeiro que a outra persoa que teña máis estudos. Tamén e verdade que non podemos medir ás persoas polos seus estudos, pero paréceme inxusto que un cociñeiro teña un lugar dereito a un lugar na televisión ou en revistas, mentras que a case ningún outro oficio se lle da dereito a isto.

Quioscos cheos de

Revistas e libros cheos de recetas explicados paso a paso, pero, onde están as revistas cheas de relatos dun profesor ou por exemplo dun agricultor?


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra