GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0472

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/07

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade, a gastronomía e a cociña están acadando moita popularidade, esto debese a un elevado nivel de factores pero principalmente este incremento ven provocado pola saída da crise. Cando estabamos en crise moita xente non se podía permitir o luxo de ir cenar a un restaurante e agora que pouco a pouco estamos saindo dela a xente comeza a gastar parte do seu diñeiro en ir a comer ben, xa que sempre é un pracer comer unha comida ben preparada.

Cada vez abrense mais restaurantes que serven pratos de comida exquisitos, pero non sempre é necesario ir ó máis caro para comer mellor. A xente ademais guiase moito pola apariencia do lugar ao que vas ir comer, pero iso non é sempre o mais importante. Eu recordo ir a comer a restaurante moi pequeniños e con pouca fama e comer moitisimo mellor que na maioría dos restaurantes que son excesivamente caros.

Outro fenómeno que contribue a gran popularidade que está acadando a gastronomía son as novas tecnicas que existen para a realización dun plato de comida.

Ademais, agora, a sociedade está mais aberta a innovar e non lles importa provar unha infinidade de comidas novas.

Está claro que este "Boom" que está tendo agora a gastronomía acabará cansando a xente pero na miña opinión nunca vai acabar decaendo totalmente.

Todos os programas de televisión que existen agora de cociña tamen propiciaron a que a sociedade comezase a valorar mais a cociña. Programas como "Master Chef" ou "Top Chef" que son líderes de audiencia. Está claro que nos incitan cara o consumismo e provocan en nos esas ganas de ir a provar cousas novas ou incluso a intentar realizar nos mesmos esas receitas que tanto nos chaman a atención.

Na miña opinión, poder cociñar ben é unha arte que non todo o mundo ten e devbemos valorala como tal. Ademais, a través da cociña podemos coñecer moitas cousas de outras culturas, e enrriquecernos como sociedade.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt