GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0477

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/12

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na nosa sociedade actual ocorren moitos cambios case todos os días. Algúsns deles perduran no tempo, pero outros esquécense rapidamente. O lóxico é pensar, que a importancia que acadauron a cociña e mais a gastronomía sexa duradeira, mo pois supón unha clara mellora na nosa calidade de vida.

Non obstante, hai razóns para pensar que é unha moda pasaxeira e é que afortunadamente a comida é un ben ao que poden acceder a maioría do noso país; mentres que pero a alta cociña coa que se relaciona o desenvolvemento da gastronomía é un ben moi prezado.

Ademais, se visitamos unha gran cidade, podemos ver que os locais adicados á gastronomía son moi poucos en comparación cos de comida rápida. Cada vez son máis comúns en todas partes as franquicias de multinacionais que venden hamburguesas en de dudosas procedencia. O máis salientable destes datos é que estes últimos son moi frecuentados, o que parece sinalar que a importancia da gastronomía e da boa comida está non vai supoñer un gran cambio social. Tamén cómpre destacarmos que ese "tráfico de comida" que se denuncia no texto é en realidade o que demanda a poboación, sobre todo a máis xove. Así, o máis probable é que a popularidade acadada pola gastronomía e a cociña non caia no completo esqucemento, pero tampouco se converta no revulsivo social da nosa época.

Por estes motivos, o máis probable é que a popularidade acadada pola gastronomía e mais a cociña non caia no completo esquecemento, pero tampouco se convertirá no revulsivo social da nosa época


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt