GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0485

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/20

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos, dende a primeira edición de "Master Chef", a custa cuota televisiva sufriu un xiro repentino. Nunca, na última década, un programa estacional logrou tanta atención; e o fenómeno aínda perdura. Adaptación dun espectáculo americano, as claves do seu éxito en televisión residen na auxe importancia que a sociedade depositou na cociña normalmente sendo substituida por grandes eventos deportivos.

A labor de conciencia social que organizacións como a OMS levan leva facendo dende anos comezou a ter repercusión agora: a opinión pública, a consciente agora dor p das consecuencias dunha mala alimentación, logrou que cadeas comerciais como Mc Donald´s tivera que especificar a orixe dos seus ingredientes productos. Así e todo, a xente decátase da importancia do comer ben, e atopan na comida caseira o seu maior aliado. aliado.

Para Os programas gastronómicos aproveitaron este pulo e están acercando unha á cociña as nosas casas cun toque de humor. Mais, en Galicia, este fenómeno non é recente e programas como "Larpeiros" fixeron fixéronse fixeron xa fai anos recordarnos a nosa herdanza culinaria.

Mentres que o fenómeno televisivo está a esgotarse, o interese en gastronomía aumenta, exemplo é a maior cantidade de cursos que están a ofertar.

Na miña opinión, unha vez que probamos este tipo de cociña, non quereremos voltar ao anterior, e veremos unha maior interese.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt