GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0487

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/22

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña "gourmet" (termo francés) d é un tipo de cociña máis elaborado , éstae tipo lesva sendo un reclamo para curiosos e cada vez máis xente interesase nela.

Para min, todo isto é un cambio radical, xa non falo soamente da cociña "gourmet" senón de toda a revolución que hai respecto a aprender a cociñar.

No pasado a cociña era algo que se tiña que facer e se facía pecro co paso do tempo moita xente comeza a cociñar por propia diversión, o que nos leva a pensar que esto veu para quedarse, desde os concursos de cocina hasta as innumerables páxinas web de recetas que son accesibres para todos nós.

Incluso os nenos comezan a cociñar desde ben pequenos, o que tamén axuda a alonxar os tópicos machistas de que cociñar é de mulleres, xa que na tele e en moitos sitios ven como a xente cociña so por obrigación, senón que cociñar é unha maneira como outra calqueira de poder aprender.

En conclusión, a cociña non é nada novo pero nestes tempos nos que todo o mundo traballa e todo o mundo ten que cociñar ou se aprende ou non queda outra.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt