CORT_0138
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/01
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 05 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 180 |
Number of lemmas | 94 |
Lexical density | 52 |
Number of sentences | 6 |
Average of words per sentence | 30 |
Number of words in the longest sentence | 49 |
Number of words in the shortest sentence | 12 |
Number of paragraphs | 1 |
Average of sentences per paragraph | 6 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Cada ano aparecen novas modas que deixan as súas pegadas na sociedade. Estes
últimos anos, a gastronomía tivo un gran aumento na súa popularidade grazas
incluso a programas televisivos ou a persoeiros importantes que destacan no mundo
da gastronomía e da cociña, pero maioritariamente podemos atribuir esta expansión
á chegada ao noso país da gastronomía doutras culturas e lugares, e viceversa.
Por esta razón non creo que debamos de considerar esta nova cociña que se está
desenvolvendo como unha moda pasaxeira. Sempre existiu en todos os lugares unha
gran cultura gastronómica e o único que aconteceu foi que este mercado cultural
abriuse ao mundo por deixar entrar influencias doutras culturas. Si é verdade
que dentro deste ámbito se desenvolven unhas novas formas de facer cociña
e de comciñar con elementos que anteriormente non coincidían coa demanda gastronómica.
Estas novas formas evolucionan día tras día e mesmo xorden outras novas ideadas
por persoas ou por empresas, as cales sí poderíamos considerar como modas gastronómicas
pasaxeiras; pero isto non quere dicir que a propia gastronomía e a cociña sexan
modas da actualidade.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation