GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0120

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/22

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission04
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words213
Number of lemmas106
Lexical density50
Number of sentences9
Average of words per sentence23.67
Number of words in the longest sentence37
Number of words in the shortest sentence13
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1.80

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na miña opinión, a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade por dous motivos principais: o aumento da economía e a gran publicidade que os chefs máis destacados tiveron con dito aumento e coa televisión, radio, etc.

Este aumento do interese por este tema dase nos últimos anos, grazas ao aumento económico. Como consecuencia disto, as persoas poden viaxar e cada vez máis lonxe, o que permite coñecer diferentes culturas e tradicións costumes. Ao viaxar, as persoas estranxeiras coñecen os tipos de comida característicos dun lugar.

Outro factor determinante foi a aparición dos chefs máis coñecidos e respetados nos medios de comunicación (televisión, radio, etc) e a súa presenza nas redes sociais. Deste último xeito, os cociñeiros poden chegar á xente nova, xa que a través das súas publicacións, os rapaces e rapazas poden ver o seu traballo.

Cada vez, hai máis xente interesada pola cociña, xa que se poden elaborar unha gran variedade de platos de formas moi distintas. Isto ocorre debido a que, hoxe en día, pódese chegar dun xeito máis directo ás persoas grazas aos medios de comunicación e ás redes sociais.

En conclusión, considero que a gastronomía pasou a ser un cambio cultural duradeiro xa que este interese pódese transmitir de xeración en xeración, o que asegura unha transmisión duradeira.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT