GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0120

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/22

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada04
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras213
Número de lemas106
Densidad léxica50
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado23.67
Número de palabras del enunciado más largo37
Número de palabras del enunciado más corto13
Número de párrafos5
Media de enunciados por párrafo1.80

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Na miña opinión, a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade por dous motivos principais: o aumento da economía e a gran publicidade que os chefs máis destacados tiveron con dito aumento e coa televisión, radio, etc.

Este aumento do interese por este tema dase nos últimos anos, grazas ao aumento económico. Como consecuencia disto, as persoas poden viaxar e cada vez máis lonxe, o que permite coñecer diferentes culturas e tradicións costumes. Ao viaxar, as persoas estranxeiras coñecen os tipos de comida característicos dun lugar.

Outro factor determinante foi a aparición dos chefs máis coñecidos e respetados nos medios de comunicación (televisión, radio, etc) e a súa presenza nas redes sociais. Deste último xeito, os cociñeiros poden chegar á xente nova, xa que a través das súas publicacións, os rapaces e rapazas poden ver o seu traballo.

Cada vez, hai máis xente interesada pola cociña, xa que se poden elaborar unha gran variedade de platos de formas moi distintas. Isto ocorre debido a que, hoxe en día, pódese chegar dun xeito máis directo ás persoas grazas aos medios de comunicación e ás redes sociais.

En conclusión, considero que a gastronomía pasou a ser un cambio cultural duradeiro xa que este interese pódese transmitir de xeración en xeración, o que asegura unha transmisión duradeira.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT