GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0120

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/22

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada04
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras213
Número de lemas106
Densidade léxica50
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado23.67
Número de palabras do enunciado máis longo37
Número de palabras do enunciado máis curto13
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1.80

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na miña opinión, a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade por dous motivos principais: o aumento da economía e a gran publicidade que os chefs máis destacados tiveron con dito aumento e coa televisión, radio, etc.

Este aumento do interese por este tema dase nos últimos anos, grazas ao aumento económico. Como consecuencia disto, as persoas poden viaxar e cada vez máis lonxe, o que permite coñecer diferentes culturas e tradicións costumes. Ao viaxar, as persoas estranxeiras coñecen os tipos de comida característicos dun lugar.

Outro factor determinante foi a aparición dos chefs máis coñecidos e respetados nos medios de comunicación (televisión, radio, etc) e a súa presenza nas redes sociais. Deste último xeito, os cociñeiros poden chegar á xente nova, xa que a través das súas publicacións, os rapaces e rapazas poden ver o seu traballo.

Cada vez, hai máis xente interesada pola cociña, xa que se poden elaborar unha gran variedade de platos de formas moi distintas. Isto ocorre debido a que, hoxe en día, pódese chegar dun xeito máis directo ás persoas grazas aos medios de comunicación e ás redes sociais.

En conclusión, considero que a gastronomía pasou a ser un cambio cultural duradeiro xa que este interese pódese transmitir de xeración en xeración, o que asegura unha transmisión duradeira.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt