CORT_0196
ABAU/2016-2017/CD06/xuño/07
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 06 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía
|
Number of words | 171 |
Number of lemmas | 86 |
Lexical density | 50 |
Number of sentences | 8 |
Average of words per sentence | 21.38 |
Number of words in the longest sentence | 42 |
Number of words in the shortest sentence | 8 |
Number of paragraphs | 5 |
Average of sentences per paragraph | 1.60 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
A gastronomía acadou moita popularidade no tempo recente debido
a que a xente cunha boa posición social e económica comezou a
vela coma unha arte, máis aló de centrarse na alimentación.
Como non podía ser doutro xeito, a xente influíuse polos que cren
que son superiores a eles e comezaron a pensar tamén deste
xeito.
A popularidade da cociña e gastronomía podería desaparecer
de xeito repentino, tal e como comezou, se a xente se decatase
de que os pratos da nouvelle cuisine son unha estafa xa que
serven racións moi pequenas e cobran un ollo da cara.
A comida non é arte, aínda que a desfrutemos moito comendo un
prato que nos gusta. A comida é alimentación para poder vivir, sim
plemente. Os chefs modernos cobran demasiado polos míseros pratos
que serven.
A mellor comida é a preparada polas nais e avoas, a comida
de sempre. Eses pratos sinxelos pero que son os que máis
desfrutas e non os que che poñen en restaurantes modernos
nos que segundo eles che venden sensacións.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT